Tuesday, February 12, 2013

Lippujen ostaminen ja miksi se on vaikeaa.

[ Mikä U-Projekti? | Ketkä lähtevät ja tekevät mitä? ]

Moro,

Pidettiin 27.1. Jassulla kokousta Ulkomaanprojektiin liittyen. Sovittiin ensin että ketkä kaikki pääsevät matkaan lähtemään ja koska mennään. Aikataulut oli vaikeaa saada sopimaan yhteen koska kaikilla on erilaiset lomat. Matkaan päätti kuitenkin lähteä Anna, Marjo, Mikko, Saku (eli mä), Simo ja Vine. Sanna sanoi että jos saa lomansa sovittua vielä myöhemmin niin saattaa tulla mukaan, mutta päätimme kuitenkin ostaa liput vain kuudelle. Sovimme että kaikki maksavat 300€ simon tilille.

Seuraavana päivänä Simo koitti ostaa liput, mutta Icelandairin sivut eivät hyväksyneet visa-elektronia ja että maksamiseen tarvitsee luottokortin. Meidän kaikkien luottorajat oli kuitenkin 1000€ eli kukaan ei pystyisi ostamaan lippuja kuudelle. Seuraavana maanantaina näin simon ohimennen kaupungilla ja puhuttiin noin 20 sekuntia että pitäis keksiä joku keino lippujen ostamiseen, mutta ei saatu mitään ratkaisua. Loppujen lopuksi joku keksi että siirretään 1000e toiselle ja 1000e toiselle tilille ja ostetaan liput kahdessa erässä. Muutaman pankkipäivän takia rahat tulivat tilille vasta tiistaina 12.2. noin kello 4 aamuyöstä.

Oltiin mikon ja vinen kanssa ostamassa lippuja samaan aikaan niin että olin vinen kanssa toisessa huoneessa ja mikko toisessa. Saimme vinen kanssa ostettua puolet lipuista ilman ongelmia, mutta mikon huoneesta kuului hiljaista manaamista: Mikon luottokortilla ei voinut maksaa netissä eikä asetusta voinut muuttaa verkkopankista. Icelandic Airin tarjoukset menisivät umpeen perjantaina ja lisäksi paikat saattaisivat loppua ennen kun rahat ehtisivät siirtyä jonkun muun tilille. Tilanne ei näyttänyt hyvältä.

"No voinhan mää kokeilla vielä tätä..." Mikko sanoi ja otti Visa Elektronin lompakosta. Kun kaikki asiaan kuuluvat tunnusluvut oli kirjotettu ja painettiin "maksa liput" ruutuun ilmestyi teksti "maksu onnistui". Ihmeltiin että miten tää nyt onnistu tällä kun alunperin elektronilla ei voinut maksaa? Eipä sillä varmaan väliä sillä, NYT MEILLÄ ON KUUS LIPPUA ISLANTIIN AJALLE 25.5.-31.5.

-Saku

P.S.
 Tässä vielä visuaalinen todistus siitä, että nyt me sit mennään.

-Vine

1 comment: