Saturday, January 26, 2013

Mikä U-projekti?

Hei, täällä kirjoittaa projektin viestintävastaava, Vine.

Olemme siis tamperelainen lippukunta, joka on tekemässä hieman erilaista ulkomaanmatkaa Islantiin tänä keväänä. Matkasta tekee erilaisen muun muassa se, että se on osa virallista partio-ohjelmaa vaeltajille ja se, että retken aikana teemme muutakin kuin lomailemme, rentoudumme ja nautimme maisemista.

Mitä muuta siis teemme? Esimerkiksi tutustumme paikallisiin partiolaisiin, pelastamme luontoa ja tutkimme maan kulttuuria ja geologiaa. Pääteemanamme on ympäristö, joka on hieman erilainen Suomeen verrattuna.

Olet varmasti kuullut Islannista muutamia asioita - kuumat lähteet, pääkaupunkina toimii rannikolla oleva kaupunki nimelä Reykjavik ja tulivuoren Eyjafjallajökull (jota kaikki yrittivät lausua turhaan). Meidän tarkoituksena on myös selvitää muita jänniä asioita Islannista ja sen erikoisesta luonnosta ja ympäristöstä, jonka pääasiallisena aiheuttajana on tulivuoret ja kuumat lähteet, joista jo äsken mainitsinkin.

Menemme Islantiin juurikin sen eksoottisen ja ainutlaatuisen luonnon takia, unohtamatta sitä ensimmäistä laskeutumista Reykjavikin satamakaupunkiin kun näkee tosissaan millainen paikka Islanti oikeasti on. Onko kuumat lähteet oikeasti kuumia? Voiko saaren ympäri kävellä päivässä? Onko merivesi siellä oikeasti lämpimämpää? Miten Eyjafjallajökull oikeasti lausutaan? Tähän ja moneen muuhun tulemme pureutumaan blogissa.

Kuten sanoin - Ulkomaan projekti, eli u-projekti on siis osa partiolaisten vaeltaja-ikäryhmän (18-22) ohjelmaa. Tätä ulkomaanprojektia varten on tehty (toivottavasti) aikaisemmin suomi-projekti, jossa tutustaan ihan tähän kotimaahan valitsemmallaan tavalla. Myös me toteutimme sen, ja siitäkin on monta tarinaa kerrottavana. Siitä ei kuitenkaan sen enempää. Ainakaan tällä kertaa. Voit lukea suomi-prjektista enemmän täältä: http://ohjelma.partio.fi/index.php?title=Suomi-projekti

Seuraavassa postauksessa käyn läpi ketkä todennäköisesti osallistuvat retkelle ja mikä heidän roolinsa on.
 
-Vine

No comments:

Post a Comment