Thursday, June 27, 2013

Matkapäiväkirja VIII

Perjantai 31.5.2013


Muut pikkujohtajat olivat jo lentäneet takaisin Suomeen, kun heräsimme. Ulkona satoi, joten vietimme aamupäivän rauhallisesti postikortteja kirjoitellen ja shakkia pelaten. Hostellimme oli sattumalta aivan Reykjavikin suurimman uimahallin vieressä, joten lähdimme uimaan. Oli rentouttavaa hengata uimahallin lämpimässä vedessä samalla kun sade viilensi päätä. Päästyämme uimahallista teimme vielä päivällistä. Sitä tuli niin paljon, että emme saaneet kaikkea syödyksi, vaan tarjosimme loput hostellissa oleville Italialaisille.

Kuudelta oli aika lähteä sudarileirille. Arnor tuli hakemaan meidät hotellin pihasta ja lähdimme matkaan. Úlfljótsvatnin scout centteri sijaitsee Reykjavikista noin 60 km itään ja Þingvellirin kansallispuistosta 25 km etelään. Samassa paikassa pidettiin esimerkiksi Roverway 2009. Matka sujui nopeasti Arnorin vastaillessa meidän kysymyksiin asioista joita ei oltu vielä tajuttu.

Ensimmäinen ilta meni laittaessa leirialuetta kuntoon. Leiriläiset saapuisivat vasta lauantaina, mutta paljon oli  vielä tehtävä ennen sitä. Purimme retkitarvikkeet pakettiautosta kotaan. Niihin sisältyi mm. 1000 pillimehua, 1000 nakkia, 1000 sämpylää, loputtomiin skyriä ja paljon kaikkea muuta. Pystytimme myös lipputangon keskelle leirialuetta. Kesken homman alkoi sataa kaatamalla, mutta se ei vaikuttanut työskentelyyn. Opetimme samalla toisillemme solmuja ja köytöksiä. Ennen nukkumaanmenoa kertasimme vielä seuraavan päivän ohjelman.Lauantai 1.6.2013


Sudenpennut saapuivat leirialueelle aamupäivästä. 400 leiriläistä pystytti telttansa kentälle mihin olimme tehneet lipputangon. Päivän ohjelmaan kuului ohjelmapisteillä kiertelyä. Vine ja minä olimme "Water Safari" ohjelmapisteellä pitämässä huolta ettei kukaan huku. Vesipuisto oli pienen tekolammen päälle rakennettu apinarata, jossa epäonnistumisesta maksoi tippumalla noin 10 asteiseen veteen! Lapset olivat radasta innoissaan, vaikka aina välillä joku luisuikin hyytävään veteen ja kahla
si itkien takaisin rantaan...


Iltapäivällä paistoimme ne 1000 nakkia. Kahdella grillillä 100 nakkia kerralla paistumassa kerrallaan siinä ei edes kestänyt kauan. Nakkeja oli oikeasti tosi paljon, sillä leiriläisiä oli n. 400 ja monet söivät enemmän kun yhden hodarin. Kun ruoka oli syöty, oli iltatoimien aika. Hengailimme johtajiston kanssa noin keskiyöhön asti. Kunnes oli aika mennä nukkumaan.

Sunnuntai 2.6.2013

Heräsimme 3.30. Kukaan ei sanonut mitään kun pakkasimme tavaramme ja siirryimme Arnorin autoon. Vasta matkalla pystyimme aloittamaan kevyen keskustelun, sillä kaikki olivat vielä niin väsyneitä. Lentokentällä kiitimme Arnoria kyydistä ja vieraanvaraisuudesta. Kello oli 5.30. Saimme tavarat lentokoneeseen ilman ongelmia ja lento suomeen lähti muistaakseni 7.00. Suomessa olimme perillä sitten joskus kahden aikaan. Lentokentän ovesta ulos astuttuani yllätyimme kovasti kun lämpömittari näytti melkein hellelukemia. 

Loputtoman bussimatkan jälkeen pääsimme vihdoin takaisin tuttuun ja turvalliseen Hervantaan. Kyllä oli mukava taas nukkua omassa sängyssä.

No comments:

Post a Comment